Emlékjeleinkbõl:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ROVATOK :: Alapítvány :: "A Pécsi Bányásztörténeti Alapítvány elkészítette a Bányász Útikalauz kiegészítését."

"A Pécsi Bányásztörténeti Alapítvány elkészítette a Bányász Útikalauz kiegészítését."

A közeljövőben megismerheti a Tisztelt Olvasó a kiegészítést, az alábbiakban tájékoztatást adunk az új kiadványunkról." .

A BÁNYÁSZ ÚTIKALAUZ Pécs és környéke a Pécs 2010 Európa Kultúrális Fővárosa Program keretében, a 13. Európai Bányász és Kohász Találkozó kapcsán Alapítványunk kiadásában 2010-ben jelent meg. A Pécs környéki szén- és uránbányászat emlékeit bemutató könyv a városunkban élők és a városunkba érkezők tájékoztatását kívánta szolgálni, ugyanakkor az akkor már tíz éve működő Alapítvány emlékjel létesítési munkáját is keretbe foglalta.

Az Útikalauz megjelenése óta nyolc év telt el. Kiegészítése több ok miatt is szükségessé és időszerűvé vált. Szükségessé, mert időközben a korábban bemutatottak szervezeti változtatások vagy károkozások miatt módosultak. Időszerűvé, mert az eltelt években újabb emlékjelek születtek (és ma is születnek). Nem utolsó sorban pedig Alapítványunk ez évben befejezi tevékenységét, így utolsó lehetőség, hogy tájékoztathassuk az érdeklődőket, milyen bányász emlékjeleket lehet látni Pécs környékén 2018-ban.

A Kiegészítést azoknak szánjuk, akik az Útikalauzt birtokolják és használják. Ezért a jelen Kiegészítést, a lehetőséghez képest, az Útikalauz eredeti szerkesztési és megjelenési formájában készítettük el. Az új emlékjelek kódszámai az Útikalauz térbeli tagozódását veszik figyelembe és azokhoz igazodóan folyamatosak. A Kiegészítésben nincsenek térképek, de a kódszámok és GPS koordináták segítségévek a helyszín könnyen beazonosítható. Most a szöveg kizárólag magyar nyelvű.

Segítse könyvünk a bányászat és a bányászok múltja iránt érdeklődőket, emlékeit ápolók szándékait!

Pécs, 2018.
Jó szerencsét!

Pécsi Bányásztörténeti AlapítványA BÁNYÁSZ ÚTIKALAUZ Pécs és környéke (2010) KIEGÉSZÍTÉSE megtekinthető << innen >> .


2017-11-13
09:51:00

 
 
Könyvboritóink:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ránk maradt
emlékek:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 GlobusNet szoftverek